Cryo-lipolyse of vet bevriezen 

Wat is het? 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat onderhuids vetweefsel van nature meer kwetsbaar is voor effecten van koude dan het omliggend weefsel. Hierop zijn een aantal belangrijke bevindingen gedaan:

 • blootstelling aan koude temperaturen veroorzaken een natuurlijke en gecontroleerde dood van de vetcel.
 • De aangetaste cellen worden afgebroken door het lichaam, waardoor de dikte van de vetlaag minder wordt
 • Lipide van de vetcellen komen vrij en worden door de lymfen en de lever verwerkt en afgevoerd.

 

Cryo-lipo is momenteel een zeer veelgevraagde behandeling. Met deze techniek kunnen plaatselijke vetophopingen zeer effectief gereduceerd worden.

 

Hoe werkt het? 

Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt de huidplooi van de te behandelen zone in een vacuüm Coolsculpting handstuk geplaatst dat zeer lage temperaturen gaat bereiken. Hierdoor gaan de onderhuidse vetcellen afgekoeld en vernietigd worden. De dode vetcellen worden vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd. Als gevolg hiervan zal de vetlaag geleidelijk verminderen.

 

Het effectieve resultaat is zichtbaar na 2 à 3 maanden. Vetreductie zonder snijden! 

 

Hoe verloopt de behandeling?

Voordat we starten met de effectieve behandeling, doen we altijd eerst een intake. Hierbij gaan we kijken naar jouw wensen en wat er mogelijk is. Een intake is altijd gratis. 

Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de klachten en het doel dat u stelt. Het gemiddelde ligt rond 2 à 3 behandelingen . gemiddeld verdwijnt 22% van de vetcellen al na 1 behandeling. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na 2 à 3 maanden

De frequentie per zone is doorgaans 1 behandeling per 6 weken. Geadviseerd wordt om tijdens de behandelkuur normale gezonde voeding te eten en dagelijks voldoende te bewegen en voldoende water te drinken. Wanneer u nadien een ongezonde levensstijl hanteert, zullen er uiteraard nieuwe vetcellen komen. 

Een behandeling duurt gemiddeld 45 à 60 minuten.

 

Hoe reageren mensen normaal op een behandeling? 

De behandeling is geheel onschadelijk. Na de behandeling kan de huid van de behandelde plaats rood zien, dit kan enkele minuten of uren duren. Ook kunnen er plaatselijke blauwe plekken verschijnen. Deze zullen binnen de week wegtrekken. Sommige mensen kunnen een gevoelloosheid ervaren in de behandelde zone. Dit zal na 1 tot 8 weken beteren.

Wanneer de huid extreem rood is of blauwe plekken vertoont kan u bij ons een kalmerende crème aankopen.  Een kalmerende crème voor roodheden komt op €19,95 en een crème die de blauwe plekken gaat doen verminderen en de huid doen herstellen komt op €49,95. 

 

Doet het pijn? 

De behandeling is geheel pijnloos. Tijdens de behandeling kan u gewoon rustig een boekje lezen, op het internet of wat muziek luisteren.

 

Hoe lang zal het resultaat zichtbaar zijn?

Dit verschilt van persoon tot persoon. Alles hangt af van het eetpatroon en het lichaamstype. Het resultaat van de behandeling zou minstens een jaar zichtbaar moeten zijn. De verwijderde vetcellen zullen na verloop van tijd lipiden loslaten. Deze worden opgenomen door het natuurlijke metabolisme van het lichaam. We verwachten dat de verwijderde vetcellen langzamer terugkeren naar het behandelde lichaamsdeel dan bij ingrijpende behandelingen zoals liposuctie. Een ongezond eetpatroon zal echter leiden tot gewichtstoename en dat kan het resultaat van de behandeling negatief beïnvloeden. 

 

Voor wie is de behandeling niet geschikt? 

 • leverproblemen 
 • ziekte van raynaud 
 • huiduitslag 
 • cryoglobulinemie 
 • proteïnetekort 
 • ernstige bevriezing 
 • diabetes
 • bejaarden, jonge kinderen
 • zwangere vrouwen 
 • mensen die lichamelijk te zwak zijn om een behandeling te ondergaan